30 dní k minimalizmu – deň 8

autor

Tomi Štrba

Je tu začiatok nového týždňa a my pokračujeme v našej výzve. Rovnako pokračujeme s biblickými zamysleniami na každý deň. Ak vás to v niečom obohacuje budeme radi, ak to budete zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Dnešným zamyslením by som rád poukázal na dôležitosť nášho postoja, dôvodu prečo robíme to, čo robíme. Pavol apoštol v 1. liste Korintským 13, známej to kapitole o láske, vyzýva naše postoje nasledovnými slovami:

Ak by som rozdal všetok svoj majetok, a ak by som aj vydal svoje telo do plameňov ohňa, aby som sa mohol chváliť, no lásku by som nemal, nič by mi to neosožilo.

Rozdať svoj majetok, zbavovať sa vecí, či robiť čokoľvek iné čo robíme primárne s túžbou pochváliť sa, samé o sebe nič neosoží. Ak nám chýba dobrý dôvod prečo, neosoží to. V dobe sociálnych sietí nadobúdajú podobné pasáže Biblie úplne nový rozmer. Ruku na srdce, veď každý z nás sa tak rád pochváli svojimi úspechmi, výhrami či dobročinnosťou. O prehrách však radšej pomlčíme. Radi prezentujeme vrcholy nášho života a čakáme na pochvalu od iných, však? Priznám sa, že aj mne to vie často pohladiť ego a urobiť dobrý pocit. Je mi zo seba často zle.

Nedávno som bol konfrontovaný ťažkou a nepríjemnou otázkou, ktorá prišla z môjho vnútra. Išlo v podstate o to, či by som robil niektoré aktivity aj v prípade, že by sa o nich nikto nedozvedel? Uffff. Veľa som musel premýšľať a prehodnocovať svoje postoje. A vyzerá to tak, že to budem musieť robiť po zvyšok svojho života.

Robiť veci motivovaný láskou, ktorá chce dobré pre iných, láskou k Bohu a ľuďom, je cesta. Cesta, po ktorej kráčať sa ja osobne potrebujem ešte veľa učiť. Ako si na tom ty? Prajem nám všetkým život premenený láskou. Veď láska nie je v tom, že my by sme milovali Boha, ale že On prvý miloval nás. Toto je zdroj lásky. Poď ku zdroju.

 


 

Deň 8 a 8 vecí. Pokračujem v čistení knižnice. Ja skutočne nemôžem uveriť tomu, že sa zbavujeme kníh. Starostlivo prechádzam policami a skúmam, vyberám. Myslel som si, že mi bude ľúto, že to budem ťažko znášať. A úprimne, ak by som nemal fotky z minulých dní asi by som si len ťažko spomenul na konkrétne knihy, ktoré som dal preč. Aj týchto 8 poputuje do našej knižnice v CityChurch Pezinok, kde si ich bude môcť zdarma zobrať a prečítať ktokoľvek.

 

newsletter

Naše príspevky zámerne nezdieľame na sociálnych sieťach! Ak nechcete prísť o nové príspevky na našej stránke prihláste sa do newslettra! O každom novom príspevku, ktorý pribudne na našej sránke (podcast, blog, kázeň), dostanete automaticky notifikáciu na váš email.

Po registrácii prosím skontrolujte svoj email a potvrďte svoje rozhodnutie. Ďakujeme.