BLOG

Čítajte náš blog, v ktorom sa snažíme o zmenu pohľadu na seba, Boha a svet okolo nás. To, ako rozmýšľame o veciach ultimátne určuje kvalitu nášho života. A my chceme to málo, čo sme sa už v živote stihli naučiť zdieľať aj touto formou.

najnovší článok

autor

Tomi Štrba

Jana a Jakub si ma zavolali na rozhovor do podcastu Porta Libri. Dozviete sa názov môjho obľúbeného filmu, ako odpovedať na výzvy individualizmu, vlastnenia "svojej pravdy", morálneho relativizmu a života v dostatku, o tom, čo ma naučil prechod cestou hrdinov SNP, ročný pôst od sociálnych médií a 40-dňová výzva minimalizmu a čo kazateľ môže robiť tvárou v tvár rôznym pokušeniam a riziku vyhorenia.
Čítať ďalej ...

staršie články

autor

Tomi Štrba

Odkedy sa stal Internet mobilným, žijeme konštantne pripojení. Odpojiť sa čo i len na chvíľu nám spôsobuje úzkosť a obavy, že o niečo prídeme. Bojíme sa, že stratíme kontakt s priateľmi, že budeme off. Dá sa to vôbec? Alebo lepšie povedané, je potrebné úplne sa odpojiť, aby sa z nás nestali digitálni zombie, ktorí nerobia nič iné, len chodia so sklonenou hlavou hľadiac do “chytrých telefónov”?
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

10. a finálny deň našej cesty po Rudnej magistrále. Človek by povedal, že z Novej Bane do Zlatých Moraviec je to už len cez kopec. Výstup na Veľký Inovec, následné klesanie a nekonečné asfalty na priamom slnku pri 30. stupňoch však neboli lacné. Ale dobojovali sme to. Rudná magistrála rozhodne stála za to.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

9. deň našej cesty po Rudnej magistrále sme prešli takmer 34 km. Z krásnej Banskej Štiavnice okolo tajchov, nekonečné asfaltové úseky na priamom slnku a epický záver dňa v kempe pri futbalovom ihrisku. Rudná stojí za to.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

8. deň našej cesty po Rudnej magistrále nás priviedol až do krásnej Banskej Štiavnice. Kilometre po asfaltoch dali tiež zabrať. Nebol to najkrajší úsek cesty, ale stálo to za to.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Siedmy deň našej cesty opustenou Rudnou magistrálou. Po skvelom oddychu v Detve ideme opäť do neznáma. Trocha blúdenia a hľadanie značky bolo samozrejmosťou. Noc sme strávili v kultúrnom dome v Zaježovej.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Šiesty deň našej cesty opustenou Rudnou magistrálou začal dažďom. Cesta cez lesy Poľany bola napriek dažďu neskutočne krásna. Po šiestich dňoch v divočine sme si užili noc v penzióne Pivnica pri studni v Detve.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Piaty deň našej cesty po opustenej Rudnej magistrále prekvapil ešte krajšími výhľadmi ako doteraz! Vidieť kompletne celý hrebeň Nízkych Tatier je z tejto perspektívy je úchvatné. Ideme ďalej.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Štvrtý deň našej cesty po Rudnej magistrále priniesol šokujúco krásne výhľady, nečakané občerstvenie a parádne finále. Rudná magistrála stojí za to.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Tretí deň našej cesty Rudnou magistrálou nás viedol zo srdca Muránskej planiny do Veporských vrchov. Neopísateľne krásne prostredie, ktoré stojí za to navštíviť.
Čítať ďalej ...

autor

Tomi Štrba

Druhý deň našej cesty po Rudnej Magistrále začal dažďom. Neskôr však prekvapil krásnymi miestami Muránskej planiny. Rozhodne odporúčam navštíviť túto oblasť Slovenska.
Čítať ďalej ...