30 dní k minimalizmu – deň 13

autor

Tomi Štrba

Kto z nás by nechcel byť bohatý? Nežiť pod ťarchou dlhov od výplaty k výplate je snom mnohých z nás. Aj ja by som to chcel. Bohatstvo samo o sebe nie je zlé. V knihe Prísloví sa napríklad píše:

Blažený človek, čo našiel múdrosť, a muž, čo získal rozumnosť! Veď získať ju je lepšie, než vlastniť striebro, jej zisk je nad rýdze zlato. Je cennejšia ako šperky a nevyrovná sa jej nič z toho, čo máš rád. V jej pravici je dlhý vek, v ľavici zasa bohatstvo a sláva.

Kto by nechcel túto kombináciu? Kniha Prísloví však dodáva aj nasledovné:

Kto dôveruje vo svoje bohatstvo, sám padne, kým spravodliví budú pučať ako lístie.

Ako dôležité je čítať Bibliu v kontexte. Bohatstvo je užitočné, naša dôvera v bohatstvo je však dôvod pádu. Kľúčové je hľadať múdrosť. Môžeš sa zamerať na bohatstvo a robiť všetko pre to, aby si ho získal/a. Obetovať čas s rodinou či svoje zdravie. Alebo môžeš počúvnuť Boha a hľadať múdrosť. Veď je cennejšia ako čokoľvek z toho, čo máš alebo môžeš mať. Múdrosť je v našom živote rozhodujúca.

Ako ju hľadať? Tak skús začať napríklad tým, že denne otvoríš Bibliu. Znie to tak jednoducho, ale napriek tomu to tak často podceňujeme. Viac o tom, ako zmúdrieť budem hovoriť už zajtra (v nedeľu) o 10:00 ráno online v CityChurch. Nalaď si nás a nechaj sa povzbudiť.

 


 

Konečne prišiel na rad aj môj šatník. Šatník – kiež by som mal šatník. Je to skôr malá časť skrine, v ktorej sa tlačí mojich zopár vecí. Je fakt, že čo sa týka mojich vecí, minimalizmus som začal uplatňovať zhruba pred dvoma rokmi. A tak som toho medzičasom už veľa vyradil. Keď som sa však ponoril do hĺbky mojej skrine zostal som šokovaný tým, čo som našiel. Niektoré veci z fotky sú už naozaj opotrebované a na vyhodenie. Niektoré som na sebe nemal roky. A tak sa lúčime. Chýbať nebudú.

Viac o výzve 30 DNÍ K MINIMALIZMU si môžete prečítať v prvom blogu.

 

newsletter

Naše príspevky zámerne nezdieľame na sociálnych sieťach! Ak nechcete prísť o nové príspevky na našej stránke prihláste sa do newslettra! O každom novom príspevku, ktorý pribudne na našej sránke (podcast, blog, kázeň), dostanete automaticky notifikáciu na váš email.

Po registrácii prosím skontrolujte svoj email a potvrďte svoje rozhodnutie. Ďakujeme.